Mısır Flake Yemi
Mısır flake; mısırın buhar ile yüksek basınç altında pişirilmesi ve ardından ezme makinasından geçirilerek kurutulması ile elde edilen bir üründür. Mısırdaki yüksek oranda bulunan nişastanın jelatinize edilmesi ile sindirilebilirlik artmaktadır. Örneğin; sindirim mısır kırmasında %87 iken, Mısır Flake’de sindirim %96.5’tir.
Neden Mısır Flake Yemi?
- Sahip olduğu lezzet ve kokusuyla hayvan beslemede kuru madde tüketimini arttırır. Süt verimi, süt proteini, süt yağı ve sindirim derecesinde belirgin artışlar gerçekleşmektedir. Yapılan çalışmalarda günlük süt veriminde %11 - %13.5 oranında artış sağladığı tespit edilmiştir.
- Süt yağını düşürmeden süt proteini artırır. Yapılan çalışmalarda %12’lere kadar süt proteinini artırdığı görülmüştür.
- Erken laktasyonda vücut kondisyonunu dengede tutar.
- Lezzeti sebebiyle besi programlarında tüketimi artırır. Bu da %15 civarında günlük et alımı artışı sağlamaktadır.
- Buzağılarda beslenmeye bağlı ishallerin önüne geçer. (0-2 ay)
- Üretim teknolojisi hijyenik olduğu için zararlı mikroorganizmalar uzaklaştırılır.
- Diğer yemler ve farklı beslenmelerden gelmiş olan fazla azotu hayvan vücudundan atar bu da dişi hayvanın döl tutma oranını yükseltir.
- Yüksek glikoz sindirimine bağlı olarak hayvanda negatif enerji balansı görülmez buna bağlı olarak da ketozis hastalığı çok az görülür.
- Besiye alınan sığırlarda asidoz, timpani, dışkıda sindirilmemiş yem görünümü vb. metabolik rahatsızlıklarda azalma görülmektedir.
- Uygulanan proses sayesinde işlenmemiş tahıllarda görülebilen yabancı madde, küf, toksin vb. tüm zararlı maddeler flake ürünlerde görülmemektedir.